• Visie

Visie

Visie op coaching:

Coaching verschaft inzicht, uitzicht en uiteindelijk overzicht.

Onze visie op coaching is, dat het een effectief middel is om mensen in beweging te krijgen. Een beweging naar een beoogd doel. Nodig omdat de weg naar dat doel verstoord is geraakt door wrijvingen, veranderingen of doordat deze niet helder is. Beweging omdat je, ondanks dat het goed gaat, vindt dat het beter kan.. Coaching helpt om weer los en vrij te komen. Een ook werkt coaching zeer effectief door weer eens goed in de spiegel te kijken.

Visie op het rendement van coaching:

“Leuk dat je er was, maar wat ga je er nu mee doen?”

Rendement is voor ons het uitgangspunt van een coachingtraject. Ieder coachingtraject heeft een helder omschreven doelstelling en na een coachingsessie worden concrete, praktische afspraken gemaakt. Bij het begin van de volgende sessie wordt besproken wat de coachee heeft toegepast naar aanleiding van die vorige sessie. Daarbij is eisend zijn een voorwaarde voor rendementsbepaling. Succesvol coachen betekent dat we streven de gewenste doelstelling te behalen.

Visie op interne coaches:

Interne coaches houden de organisatie op de juiste koers.

Wij geloven in de meerwaarde van interne coaches. Interne coaches kennen de organisatie, de structuur, de cultuur, de techniek en hebben vaak de juiste contacten. Door deze kennis is een interne coach in staat snel contact te leggen met de coachee. Hij kent “de taal” van de organisatie en kan de coachee snel op weg helpen als het gaat om praktische afspraken. Dat bespaart tijd en kosten, en is vaak effectiever dan het inzetten van een externe coach. Bovendien integreren deze interne coaches hun kennis van en vaardigheden in coaching in hun dagelijkse werk als manager of professional en brengen zo een cultuur van aanspreken en ontwikkeling binnen de organisatie.